التهاب و ورم یکی از رایجترین عوارض ناشی از تزریق ژل و انواع فیلر است. تزریق ژل با هدف حجم دادن به نواحی خاصی از صورت، تحریک کلاژن سازی در پوست، ضد پیری و رفع چین و چروکهای صورت انجام میشود. ورم بعد از تزریق ژل تقریبا بلافاصله بعد از تزریق اتفاق میافتد و تا چند روز ادامه مییابد. راهکارهای متعددی برای از بین بردن ورم ناشی از تزریق ژل وجود دارد اما پیش از انجام هر یک از این روشها باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
در ادامه این مطلب از کلینیک موتاکس، به معرفی برخی روشهای کاهش ورم پس از تزریق ژل میپردازیم. با ما همراه باشید.
دلیل ورم بعد از تزریق ژل
به طورکلی، تزریق ژل و فیلر مانند سایر تکنیکهای زیبایی از جمله لیفت غبغب، باعث تورم و کبودی میشوند زیرا فرآیند تزریق باعث آسیب جزئی به ناحیه میشود. در واقع ورم در ناحیه تزریق تنها پاسخ طبیعی بدن به تزریق است که مقدار آن می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. مهمترین دلایل ایجاد ورم بعد از تزریق ژل به شرح زیر است:
واکنش طبیعی بدن
ورم یک واکنش طبیعی بدن است، اگر سابقه تزریق ژل یا فیلر را داشته باشید، میدانید که اندکی ورم و حساسیت به لمس پس از تزریق کاملا طبیعی است. البته برخی از مراجعین نسبت به دیگران مستعد ورم بیشتر در ناحیه تزریق هستند، برای این افراد تکنیکهای مختلفی توسط پزشک برای کاهش ورم در نظر گرفته میشود.
کیفیت تزریق
سرعت و محل تزریق در صورت توسط پزشک تاثیر زیادی بر احتمال ایجاد ورم دارد. به عنوان مثال، تزریق ژل در ناحیه خط خنده احتمال ورم و کبودی کمتری نسبت به تزریق ژل لب دارد.
مهارت پزشک در تزریق ژل
تزریق ژل از جمله کارهای زیبایی حساسی است که باید توسط پزشک متخصص و حرفهای انجام شود. عدم تسلط پزشک به آناتومی صورت و تزریق در ناحیههای ممنوعه در صورت باعث ایجاد مشکلات جبران ناپذیر میشود. همچنین پزشکانی که در حین تزریق یا بلافاصله پس از تزریق از یخ استفاده میکنند، میتوانند به جلوگیری از بروز ورم در ناحیه تزریق کمک کنند. اگر پوست حساس دارید و مستعد ورم هستید، با پزشک خود صحبت کنید و ببینید آیا اقدامات دیگری وجود دارد که میتوان برای کاهش موثر احتمال تورم انجام داد.
روشهای کاهش ورم پس از تزریق ژل
همانطور که گفتیم، تزریق ژل و ایجاد ورم در ناحیه تزریق همراه است. بنابراین مراجعه کنندگان ممکن است پس از دریافت ژل، مقداری تورم و کبودی را در محل تزریق خود تجربه کنند. برای کاهش تورم و کبودی پس از تزریق ژل، به موارد زیر توجه کنید.
استفاده از یخزدایی
اگرچه توصیه نمیشود که زیباجویان فشار زیادی بر روی محل تزریق خود وارد کنند، اما استفاده از کمپرس یخ به آرامی در نواحی تحت تزریق میتواند به کاهش ورم کمک کند. در واقع یکی از رایجترین مراقبتهای خانگی پس از تزریق ژل، استفاده از کمپرس سرد است که به طور قابل توجهی در کاهش ورم پس از تزریق موثر میباشد. بنابراین پس از تزریق ژل باید به طور متناوب از کمپرس سرد در محل تزریق خود استفاده کنید تا تورمی که به طور طبیعی ظاهر میشود را کاهش دهید. معمولا در کلینیک زیبایی تهران پس از انجام تزریق ژل، یک کمپرس سرد در اختیار مراجعه کننده قرار میگیرد.
ماساژ محل تزریق
پس از تزریق ژل معمولا توصیه میشود از فشار دادن به محلهای تزریق خودداری کنید، زیرا این امر می تواند باعث حرکت ژل در زیر پوست شود. اما در مواردی با نظر پزشک، میتوانید پس از تزریق ژل و از بین رفتن درد یا حساسیت در ناحیه تزریق، محل تزریق را به آرامی ماساژ دهید زیرا این کار میتواند باعث کاهش تورم شود.
استفاده از کرمهای سردکننده
استفاده از کرمهای موضعی سردکننده از دیگر روشهای خانگی برای کاهش ورم پس از تزریق ژل میباشد. لازم به ذکر است، برای استفاده از کرمهای سرد کننده باید با پزشک خود مشورت کنید. کرمهای سرد کننده و ترمیم کننده از برند بیودرما و سینره جزو محصولات متداول برای کاهش ورم در ناحیه تزریق هستند که مصرف این کرمها زیر نظر پزشک بلامانع است.
تجویز تراپی لیزری
روش موثر برای کاهش ورم پس از تزریق ژل باید الزاما توسط پزشک انتخاب شود. در صورتی که التهاب و ورم ناشی از تزریق ژل و فیلر با روشهای فوق برطرف نشود، پزشک تراپی لیزری را پیشنهاد میکند.
پیشگیری از ورم پس از تزریق ژل
میزان ورم و التهاب در ناحیه تزریق در افراد مختلف، همواره متفاوت است. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای پیشگیری از ورم پس از تزریق به توصیههای زیر توجه کنید.
1. از مصرف داروها رقیقکننده خون قبل از تزریق ژل اجتناب کنید.
اگر به دلایل پزشکی به داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین نیاز ندارید، از مصرف آنها یک هفته قبل از تزریق ژل خودداری کنید. همچنین اگر از این داروها برای جلوگیری از یک بیماری جدی مانند حمله قلبی یا سکته ناشی از لخته خون مصرف میکنید، پیش از تزریق این مورد را با پزشک در میان بگذارید.
2. قبل و بعد از تزریق ژل، الکل ننوشید.
برای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق مانند تورم و التهاب باید دو روز قبل از تزریق از مصرف نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید. اگر 24 ساعت قبل از تزریق الکل بنوشید، ممکن است خطر تورم و کبودی بعد از ویزیت را افزایش دهید.
3. داروهای مکمل و ضد التهاب مصرف کنید.
برخی داروهای مکمل مانند قرص آناهیل یا مکملهای حاوی کلاژن باعث کاهش اثرات تزریق پوستی میشوند و به کاهش کبودی در محل تزریق کمک میکنند. اگر دلیل پزشکی برای اجتناب از این مکملها ندارید، میتوانید 2 روز قبل از انجام تزریق ژل مصرف آنها را شروع کنید تا به کاهش کبودی پس از تزریق فیلرهای پوستی کمک کنید.
4. از مصرف مواد خوراکی که باعث غلظت خون میشود، اجتناب کنید.
برخی مواد خوراکی از جمله زردچوبه، زنجبیل، ویتامین E و دارچین باعث غلیظ شدن خون میشوند. بنابراین توصیه میشود از مصرف این مواد خوراکی خودداری کنید زیرا مصرف این مواد غذایی باعث تشدید عوارض ناشی از تزریق ژل میشود.
5. مایعات زیاد بنوشید.
مصرف مایعات زیاد پس از تزریق ژل باعث کاهش تورم و التهاب پوست میشود، زیرا باعث میشود مایعات اضافی سریعتر از بدن خارج شوند.
6. پس از تزریق ژل سر خود را بالا نگه دارید.
معمولا توصیه میشود که پس از تزریق ژل و بوتاکس، سر خود را حداقل به مدت چهار ساعت بالا نگه دارید تا تورم پس از تزریق فیلر کاهش یابد.
7. پس از تزریق ژل از انجام فعالیت سنگین و ورزش خودداری کنید.
افزایش ضربان قلب باعث ایجاد ورم در محلهای تزریق ژل میشود. بنابراین، توصیه میکنیم که 12 تا 24 ساعت پس از تزریق ژل از انجام فعالیت سنگین و ورزش خودداری کنند.
8.پس از تزریق ژل از پوشیدن کلاه خودداری کنید.
توصیه میشود تا چند روز پس از تزریق ژل و لیفت ابرو با نخ از کلاه استفاده نکنید، به خصوص اگر فیلر در ناحیه پیشانی تزریق شده باشد. در واقع فشار ناشی از کلاه میتواند باعث حرکت فیلر به سمت پایین صورت و داخل چشم شود که منجر به تورم پلکها میشود. همچنین در صورت استفاده از کلاه پس از لیفت ابرو با نخ، نتیجه این تکنیک زیبایی مطلوب نخواهد بود.
آیا تزریق ژل با احساس درد همراه است؟
یکی از سوالات متداولی که مراجعه کنندگان میپرسند، درمورد درد ناشی از تزریق ژل است. در پاسح به این سوال میتوان گفت، پیش از تزریق ژل توسط پزشک متخصص، از کرمهای بیحسی موضعی برای کاهش درد در ناحیه مورد نظر استفاده میشود.
همچنین قبل از تزریق فیلر و انجام هرگونه تکنیک زیبایی در کلینیک موتاکس از جمله مادلینگ صورت، پزشک با شما ملاقات خواهد کرد تا بتواند تاریخچه کامل پزشکی شما، داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید را بررسی کند و در نهایت میزان تزریق ژل در ناحیه مورد نظر را با نظر شما انتخاب کند.
سخن پایانی
تزریق ژل یکی از زایجترین روشهای زیبایی برای فرم دهی نواحی مختلف صورت است. از تکنیک تزریق ژل همچنین برای جوانسازی پوست و کاهش علائم افزایش سن نیز استفاده میشود. علاوهبر مزایای تزریق ژل، برخی عوارض مانند ورم و التهاب در ناحیه تزریق نیز ممکن است به وجود بیاید که در این مقاله به بررسی روشهای پیشگیری و کاهش ورم ناشی از تزریق ژل پرداختیم. لازم به ذکر است، تزریق فیلر، انواع ژل، انجام تکنیکهای زیبایی مانند لیفت ابرو با نخ، لیفت غبغب و… باید توسط پزشک متخصص انجام شود تا بهترین نتیجه برای زیباجویان حاصل شود و همچنین عوارض آنها کاهش پیدا کند.